Ulrik og jeg har utfordret oss selv i å se på hva som gjør at vi lærer best – samt noen nyttige tips vi ønsker å dele med dere.
Manus
Mitt navn er Alexander.
Mitt navn er Ulrik.
(Alex) Jeg går kreativ markedskommunikasjon og (Ulrik) økonomi og ledelse på Høyskolen Kristiania.
(Ulrik)
Akkurat nå tar vi valgfaget i digital markedsføring og skal i denne lille videoen forklare hvordan vi lærer best. Det som er så fint med læring er at det ikke er noe fasitsvar på hvordan man lærer best.
Jeg har mine metoder mens Alex kanskje har andre faste rutiner som han benytter seg av.
(Alex)
I denne videoen ønsker vi å belyse noen læringsverktøy som ligger tilgjengelig på internett. Ikke bare metoder som er mest effektiv for å finne raske svar og en enkel forståelse rundt et tema – men samt kunne benytte seg av plattformer slik at man kan skape større nettverk og sin egen sosiale horisont. (Ulrik)
temaer vi tar for oss: (Alex)
- Google søk
- TedTalks
- youtube
- Blogg
- Podkast
- repetisjon
Google søk (Alex)
Når vi skal lære oss noe nytt så bruker man gjerne google som søkemotor for å finne ut av ting eller lære noe nytt.
Google har som regel svar på alt man måtte lure på, men det er også viktig å vite hvordan man søker smart slik at resultatene blir relevante.
Om man for eksempel tar å ser på LinkedIn som et søk, får man ofte de samme stilte spørsmålene som andre lurer på.
(Ulrik)
I Google sine søkemotor kan man finne ut hva LinkedIn er og hva det brukes til. Videre kan man benytte Google for å se hva Folk flest spør og de mest stilte spørsmålene når det kommer til søkeordet LinkedIn.
Man kan finne mange nyttige artikler om plattformen og se hvordan man kan lære mer om temaet og finne måter å forstå seg på plattformen – og hva som gjøre at LinkedIn skiller seg ut i forhold til andre plattformer.
Når det gjelder Google er det også viktig å være kritisk når man gjøre søk på nett. Pass på for eksempel at nettsiden du besøker er sikker og at artiklene du leser er fagfellevurdert og at stoffet ikke har gått ut på dato.
TedTalks (Alex)
Et annet verktøy vi vil snakke om er TedTalks for læring av relevante temaer som anerkjente professorer og ledere i sine respektive bransjer deler.
Her tar de opp temaer som er kortfattet og høyst interessante foredrag om globale temaer på internett -samt gir oss som lyttere en enkel forklaring rundt hva temaet handler om.
Gjennom å se på TedTalks får man en dypere forståelse for begrepet eller temaet.
På nettet er det enkelt å bli feilinformert, men gjennom kilder som TedTalks behøver man ikke være redd for dette.
Når vi lærte om OKR fikk vi en link til en video på tedtalk av John Doerr som satte OKR i bruk som et verktøy i google.
Dette ble umiddelbart en braksuksess for bedriften og ved hjelp av OKR-systemet fikk alle i bedriften en klarere forståelse av egne og felles mål. I senere tid har John Doerr lansert OKR for over 50 forskjellige bedrifter.
Vi anbefaler Tedtalk på det sterkeste fordi man får en enkel og ryddigere forklaring rundt et tema.
Youtube (Ulrik)
Youtube er en unik måte for å få raskt svar på det du lurer på. Plattformen har over 2 milliarder brukere der mange av videoene som er på youtube forklarer forskjellige begreper og temaer på en enkel og forståelig måte.
Tidligere assosierte man youtube med humoristiske innslag, men man kan nå se i senere tid at youtube har blitt en plattform for læring.
For eksempel artikler man søker på nettet kan enkelt bli oppsummert i en video vi finner på youtube.
Alt fra læringsmetoder til instruksjonsvideoer. Dette er noe vi begge bruker flittig og om det er begreper eller temaer vi ikke helt har fått en fullverdig forståelse for gjennom forelesningen er youtube et genialt verktøy.
Det finnes videoer om alt du kan tenke deg. Prøv å gjøre et søk om et tema du ønsker å lære mer av og du vil raskt se at det finnes en eller flere gode forklarende videoer som gir deg en god forståelse. Tips søk på videoer som omtales simply explained – og du vil få en ryddig gjennomgang.
Blogg: (Alex)
Man tenker kanskje at blogging bare handler om å skrive om shopping eller livsstil. Men sannheten er at blogging kan fungere perfekt som et verktøy for læring.
Som en del av valgfaget i digital markedsføring oppmuntres vi til å skrive blogginnlegg hver uke for å få mer kunnskap og forståelse om nye temaer, og siden temaene vi blogger om ofte er ny for oss.
Dette tvinger oss til å reflektere over hva vi har lært. på denne måten får vi en innsikt som vi ellers ikke ville hatt, dette gjør at vi kan enklere være delaktig i forelesning og eventuelle diskusjoner.
Siden bloggene til oss studenter er offentlige er det av vår interesse at temaene vi skriver om er godt faglig begrunnet og av en viss kvalitet – slik at det blir er sømløs og musikalsk opplevelse å lese artiklene våre. Videre er det av ønske å levere best mulig blogginnlegg siden dette kan bli lagt merke til av fremtidige arbeidsgivere.
Podcast (Ulrik)
Man tenker kanskje på podcast som et underholdningsmedium, men det finnes faktisk veldig mange faglig podkaster også. En fin måte å gå i dybden på et tema kan være å lytte til en podcast som handler om for eksempel OKR.
I motsetning til video som (Youtube & TedTalks) der du må bruke øyne og ører for å få med deg informasjonen, kan man lytte til podcast mens man for eksempel trener eller gjøre andre oppgaver. Hvilket som er en ypperlig måte å lure inn litt kunnskap i hverdagen.
Et godt tips for markedsførere er å laste ned en podcast som heter markedsførings podden. Det er en relevant podcast som vi kan lærer mye av som studneter i digital markedsføringsfaget.
Linkedin (Alex)
LinkedIn er det mest profesjonelle nettverket på internett, hvor du samler alle dine svake og sterke relasjoner inn i et mer uformelt og profesjonell knytte punkt.
Mulighetene som åpner seg er alt fra: finne jobb eller praksisplass, koble til og styrker faglige relasjoner – samt lære seg de ferdigheter man behøver for å lykkes i sin karriere.
måten vi studenter lærer via Linkedin er å følge våre forelesere, relevante bransje personer og hashtagger slik at vi kan være med på diskusjoner som skjer i bransjen.
Her kan man også dele relevante innlegg med andre som leder både til at man leser og lærer av andres delinger, men også gjennom det man deler selv.
Diskusjon (Ulrik)
noe vi finner veldig givende er å diskutere i sammen om temaer som blir tatt opp i forelesningene.
Via diskusjon og prøve å forklare temaet til andre føler vi at vi får en bedre forståelse av det vi lærer side vi da kan forklare det på enklest mulig måte til hverandre.
Her kan vi ta opp scenarioer og koble sammen temaer for å få en bedre forståelse.
I disse vanskelig korona tider er vi blitt nødt til å ta i bruk andre løsninger enn å møtes fysisk for å ha faglige diskusjoner.
Dette var våre tips om hvordan vi lærer oss ting best.
Vi håper du lærte noe nyttig av denne videoen.
Alexander Sæthre & Ulrik Reinaldo Berglann
Kjempefin video! Veldig gøy å høre dere prate om hvilke metoder og plattformer som fungerer best for dere 🙂
Nydelig gjennomført!👏